Möjlighet 4 av 4: Snabbare säljprocesser

Möjlighet 4 av 4: Snabbare säljprocesser

Med den klassiska processen för att sälja kommersiella fastigheter tar det ofta månader att hitta en köpare att komma överens om pris och villkor samt gå vidare in i avtalsförhandling med. Den säljande parten vet sällan exakt hur intresset i marknaden kommer vara innan man går ut i marknaden. Detta är varken ett tidseffektivt eller smidigt förlopp, utan bidrar till den osäkerhet många säljare upplever under säljprocessen.

Med hela fastighetsbranschens transaktionsansvariga personer kopplade till ett och samma digitala affärsnätverk kan fastighetsägare på förhand, innan försäljningsprocessen dragit igång, skicka ut en teaser och därigenom på bara några dagar ta reda på intresset för en fastighet eller portfölj. Säljaren får därefter direkt tillgång till denna sammanställda information, och kan både tidseffektivt och förutsättningslöst ta beslut gällande deras potentiella försäljning.

Genom att scanna av marknaden (s.k. pre-screening) innan beslutet att gå ut i försäljning fattas, sparas massor med tid när man väl drar igång processen tack vare den direktlänk som skapats med de intresserade köparna genom den digitala plattformen. När prospekt och annat material är klart delas detta friktionsfritt med intressenterna. Väljer säljaren dessutom att gå in i off-market-diskussioner med en eller flera av intressenterna är det möjligt att hoppa över flera veckors ytterligare arbete.

Tack vare den snabbare och effektivare säljprocessen kan säljaren nu lägga mer tid på beslutsfattande gällande de intressenter som plattformen tagit fram och som säljaren kunnat kvalitetssäkra under processens gång. En kombination av transparens och maximal tidseffektivitet möjliggör smartare affärer i den moderna säljprocessen.

Ta kontakt med oss så hjälper vi dig ta nästa steg

Vårt team har många års erfarenhet av kommersiella fastighetstransaktioner, företagsrådgivning och ledande teknikföretag. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa er med er fastighetsaffär.

Tack! Vi hör av oss inom kort.
Ojdå! Något blev fel när formuläret skulle skickas.